Planetopijine srijede
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Provjeri tko nam se sve dolazi u goste u 11. ciklusu Planetopijinih večeri u Makronovi. Veselimo se zajedničkom druženju!

Gjde? Makronova, Ilica 11/1, Zagreb
Kada?  u 19:00 
Cijena ulaznice? 20 kn
Gdje se kupuju ulaznice? Ulaznice možete kupiti unaprijed, u našoj knjižari u Ilici 68 ili neposredno prije predavanja u Makronovi. 

srijeda 25.9.  Josipa Pavičić Berardini
VOLJETI SEBE U DOBRU I U ZLU - o zdravlju, opraštanju i ljubavi 

Život nas uvijek voli, ali kako voljeti život i onda kada krene krivo? Ovu je dilemu iskusila spisateljica Josipa Pavičić Berardini, koja je svoje iskustvo prenijela u svoje knjige Šest milimetara i Promatrači u zrcalu. S njom ćemo razgovarati o ženskom zdravlju, raku dojke i knjizi Dojke: priručnik za vlasnice dr. Kristi Funk. Bit će riječi o ljutnji i razočaranju, o tome što joj je pomoglo da bol i strah pretvori u pobjedu i zašto opraštanje i ljubav prema sebi smatra najvažnijima za iscjeljenje.

utorak, 1.10.  dr. Nichola Gutgold i dr. sc. Senada Šelo Šabić 
MICHELLE OBAMA - karizma koja je osvojila svijet

Razgovor ne na engleskom jeziku, bez prijevoda. 

Michelle Obama - autorica globalnog izdavačkog mega-hita i politička 'rock-zvijezda' upisala se u povijest. U duboko intimnoj i nadahnjujućoj autobiografiji otkriva brojne detalje iz svog privatnog i javnog života. O karizmi i značaju fenomena ove izuzetne, snažne i mudre žene, govorit će gošća iz SAD-a, ugledna profesorica komunikacija Nichola Gutgold te dr. Senada Šelo Šabić, viša znanstvena suradnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnosa.   

petak, 18.10. gostovanje Diona Leonarda i malene Gobi
U POTRAZI ZA GOBI - gostovanje autora svjetskog bestselera

Upoznajte iz prve ruke čudesnu priču o susretu Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca i ljupke kujice na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi. Maleni pas dokazao je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim velikim srcem. Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu: prije su za njega utrke značile pobijediti i biti najbolji, a sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo.

srijeda 23.10Petra Brzović 
UM I MATERIJA utjecaj svijesti na zdravlje

Svatko od nas posjeduje jedinstvenu energiju koja je dio svemira i stvaranja. Sve je međusobno povezano energetskim poljima, a mi u sebi posjedujemo velike moći i sposobnosti, tvrdi Church, autor bestselera Um i materija. O susretu s Dawsonom Chruchom, svom radu u najužem timu dr. Joea Dispenze te kako svjesnim usmjeravanjem misli možemo utjecati na svoju stvarnost govorit će terapeutkinja brojnih metoda osobnog razvoja Petra Brzović.   

srijeda, 20.11. Edo Popović
KROZ ŽIVOT I PLANINE IZVAN OZNAČENIH STAZA - o knjigama, divljini i povratku jednostavnom životu

Priroda kao sveto mjesto u kojem čovjek može pronaći smisao, ali i neophodnu tišinu, povod je razgovora s književnikom, planinarom i zaljubljenikom u Velebit, Edom Popovićem. U svojoj knjizi Čovjek i planina vodi čitatelje tišinama Velebita i neodoljivo otvara reminiscencije na kultnu knjigu Walden H. D. Thoreaua. Kako obje knjige kao temu stavljaju čovjekov intiman odnos prema prirodi kao prostoru potrage za smislom, otkrivat ćemo u razgovoru s „hodačem“ Edom Popovićem.