Ucon acrobatics
Autor Vlasta Prohaska

Ucon Acrobatics ujedinjuje kreativni dizajn s održivim načinom razmišljanja, a njihove bezvremenske siluete ruksaka krase i ponudu naše knjižare. I k tome su do kraja svibnja na sniženju u knjižari u Zagrebu, Puli i ovdje na webshopu. 

S dvadesetogodišnjom tradicijom tijekom koje se duboko ukorijenio na berlinskoj kreativnoj sceni, Ucon Acrobatics brend je poznat prvenstveno po vrhunski dizajniranim ruksacima i održivom načinom proizvodnje. Kažu da se osjećaju odgovornim, ne samo za ono što rade, već i za ono što ne rade. Zato uvijek ostaju  vjerni svom motu: “minimalni dizajn, minimalna emisija”. Ovaj pristup potaknut je uvjerenjem da manje zapravo može biti više i da za kvalitetan proizvod ništa ne treba patiti – ni ljudi, ni životinje, ni okoliš.

Društvena nejednakost i bezumno uništavanje našeg planeta trebali bi biti stvar prošlosti. Kako bismo to konačno shvatili i promijenili svoje razmišljanje, na nama je da budemo primjer, kažu u Ucon Acrobatics, a mi se slažemo.

Njihovi izdržljivi, bezvremenski dizajni za urbane nomade rezultat su ekoloških i društvenih odluka, kao i strasti i kreativnosti. S takvim načinom razmišljanja svake godine stvaraju visokokvalitetne torbe i ruksake, uspješno potvrđujući da je manje (ali bolje) više.

Od 2018. čine sve što mogu da u proizvodnji koriste što više recikliranih dijelova. Polietilen tereftalat (PET) od recikliranih boca za vodu osnovni je materijal u njihovom radu te surađuju s tvrtkom “Repreve” koja se zalaže za transparentne procese.