The art of war

Ne postoje dva potpuno jednaka teksta, ali ni dva jednaka izdanja cijenjenog klasičnog teksta Umijeće ratovanja. U našoj ćete knjižari pronaći jedno posve jedinstveno izdanje na engleskom jeziku – prema tradicionalnoj kineskoj metodi uveza!

Umijeće ratovanja, klasik nastao prije 2500 godina, napisan teško razumljivim pismom i stilom drevne Kine, po mnogočemu je vrlo neobična knjiga. Nalazi se, primjerice, na popisu obavezne literature američkih marinaca! Osim toga, neobično je i to da su je svojom omiljenom knjigom proglasile mnoge povijesne osobe, često međusobno dijametralno suprotnih osobnosti i karaktera poput Napoleona, generala Douglasa McArtura ili Mao Zedonga. No, Umijeće ratovanja je doista posebna knjiga! Svoje je mjesto izvan vojnih krugova pronašla u svijetu modernog biznisa. Jednostavnom internetskom pretragom pojmova „Umijeće ratovanja + poslovne strategije“ dobit ćete stotine stranica na kojima tvrde da će vam otkriti tajne poslovnog uspjeha bazirane upravo na Umijeću ratovanja!

No, zanimljivo je da ne postoji jedan jedinstveni tekst Umijeća ratovanja! Tijekom stoljeća prepisivanja, uvukle su se neminovne promjene, a kako klasično kinesko pismo nije koristilo točku za kraj rečenice, broj različitih tumačenja teksta samo je rastao.

Kako ne postoje dva potpuno jednaka teksta, ne postoje niti dva jednaka izdanja Umijeća ratovanja. U našoj ćete knjižari pronaći posve jedinstveno izdanje na engleskom jeziku – s velikom pomnjom i ručnom doradom ovi su primjerci otisnuti i uvezeni prema izvornoj tradicionalnoj kineskoj metodi!

Ovaj način uveza knjiga nastao je u doba dinastije Ming (1368 – 1644) i zadržao se sve do usvajanja zapadnjačkog načina uveza knjiga početkom 20. stoljeća. Prema tradicionalnom kineskom načinu uveza, tekst se otiskuje samo na jednoj strani papira, a zatim se svaki list papira preklapa na pola tako da je tekst s vanjske strane. Stranice knjižnog bloka stisnu se između dvije daske pa šivaju debelim koncem kroz rupe probušene pri rubu prelomljenih stranica kako bi se dobio čvrsti, bogati svezak.

Umijeće ratovanja jedna je od najtraženijih knjiga, kako u svijetu, tako i kod nas. Zato, ukoliko ste u potrazi za ovim klasikom na engleskom jeziku i želite jedinstveno izdanje knjige – The Art of War je knjiga za vas! Svratite do naše knjižare i pogledajte ostalu ponudu knjiga na engleskom jeziku.