Noc knjige 2019 2242x1623(1)
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Iskoristi iznimnu pogodnost koju donosi "Noć knjige" - sva Planetopijina izdanja imaju popust od 20%, a sve one divne knjige na engleskom jeziku koje imamo u našoj knjižari snižene su 10%.

Popust vrijedi za kupnju samo u našoj knjižari i ne odnosi se na već snižene naslove.

 

Kada? utorak, 23.04.2019
Gjde? naša knjižara, Ilica 68
Radno vrijeme? 09:00 do 22:00
Pogodnost: 20% na sva Planetopijina izdanja i 10% na sve knjige na engleskom jeziku.

Dragi naši knjigoljupci,

Planetopija se kao i svake godine uključuje u obilježavanje Noći knjige - svima nam drage manifestacije u kojoj knjižare rade do dugo u noć, knjige imaju posebne promotivne cijene, puno je promocija, druženja s autorima. Ukratko, 23.4. slavi se sve u vezi knjige i čitanja!

Malo više o Noći knjige i Svjetskom danu knjige

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine s ciljem poticanja  kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega. U program obilježavanja uključene su brojne zainteresirane institucije koje promiču važnost knjige: knjižnice, odgojno-obrazovne ustanove i ustanove u kulturi i znanosti, zatim nakladnici i knjižari, javne i neprofitne organizacije, organizacije lokalne samouprave, stručna udruženja i drugi pravni subjekti.

Pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok - Inicijativa za knjigu, a u organizaciji su im se pridružili i drugi partneri. Obilježavajući Svjetski dan knjige i autorskih prava, UNESCO poziva čitatelje, autore, prevoditelje, izdavače, knjižničare, medije, da promiču knjigu, čitanje i izdavaštvo, uz zaštitu autorskih prava.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja, a proglašen je 1995. godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a. Riječ je o simboličnom datumu u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega.

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja u spomen na Marka Marulića, koji je toga dana 1501. godine dovršio svoju Juditu.