Jay shetty razmišljaj kako redovnik

Jay Shetty, najprodavaniji autor prema ljestvici New York Timesa, nagrađivani govornik, voditelj podcasta i bivši redovnik, ima jedan cilj: mudrost učiniti dostupnom svima. 

Bivši redovnik i superzvijezda društvenih mreža s više od 40 milijuna pratitelja autor je i aktualnog svjetskog hita "Razmišljaj kao redovnik" koji je upravo stigao u knjižare u izdanju Planetopije i prijevodu Suzane Szabo. 
U knjizi Shetty sažima svevremensku mudrost redovnika u praktične korake koje svi svakodnevno možemo poduzimati kako bismo ostvarili mirniji i ispunjeniji život. Ukratko, otkriva zašto bi nam svima bilo bolje da razmišljamo kao redovnici. 

„Odrastao sam u obitelji u kojoj ste imali tri opcije: postati doktor, odvjetnik ili promašeni slučaj. Moja je obitelj zaključila da sam se odlučio za treću opciju. Umjesto na dodjelu diploma po završetku studija, otišao sam u Indiju kako bih postao redovnik, meditirao od četiri do osam sati na dan i posvetio život pomaganju drugima“, piše Shetty. Nakon tri godine provedene u ašramu, jedan od njegovih učitelja rekao mu je da će ostaviti veći trag u svijetu napusti li put redovnika i posveti se dijeljenju svog iskustva i mudrosti s drugima. Po povratku u rodni London, Shetty je shvatio da su svi njegovi stari prijatelji iz škole, sada zaposleni u vodećim svjetskim korporacijama, mahom nezadovoljni, pod stresom i nesretni. Pozvali su ga da ih poduči blagostanju, svrsi i usredotočenoj svjesnosti.

Jay Shetty ima rijedak dar pristupanja svevremenskoj mudrosti koju aktualizira tako što svakodnevne trenutke obogaćuje značenjem i ljepotom. Tračke te mudrosti već je podijelio s milijunima na svojim društvenim mrežama, ali ovdje ih je objedinio u izdanje koje vam može preobraziti život. Čitajte ovu knjigu kako biste otvorili um, uzdignuli srce, redefinirali uspjeh i povezali se s dubljom svrhom.
ARIANNA HUFFINGTON, osnivačica "The Huffington Posta"

Shetty je od tada postao jedan od najpopularnijih influencera u svijetu, a 2017. godine časopis Forbes uvrstio ga je na popis „30-under-30“ kao osobu koja je napravila zaokret u svijetu medija. Njegov podcast On Purpose najslušaniji je u kategoriji Zdravlje i wellness na svijetu, a njegove društvene mreže prati više od 40 milijuna pratitelja.

Prečesto volimo ljudi koji ne vole nas, a ne uspijevamo uzvratiti ljubav onima koji nas vole. 
Jay Shetty, "Razmišljaj kao redovnik"

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao živeći kao redovnik, Shetty nam u knjizi Razmišljaj kao redovnik pokazuje kako ukloniti prepreke koje nam stoje na putu do ostvarivanja naših potencijala i snage. Ova nas knjiga uči nadvladati negativne misli i navike kako bismo dosegnuli mir i svrhu koji leže u svima nama. Lekcije redovnika duboke su, ali često apstraktne, a Shetty ih oblikuje u savjete i vježbe koje možemo primijeniti kako bismo smanjili stres, izoštrili fokus, poboljšali veze s drugima i samodisciplinu te darivali svijet oko nas. Svi mi možemo – i trebamo – razmišljati kao redovnici.

Kada ste prisutni u zahvalnosti, ne možete biti nigdje drugdje.
Jay Shetty, "Razmišljaj kao redovnik"