Sajam2019 adwords 336x280px

Na 25. Sa(n)jam knjige u Istri, koji se od 5. do 15. prosinca 2019. održava u Puli u Domu hrvatskih branitelja,  sudjelovat će i Planetopija nastupima Zlatka Pejića te Sande Hržić i Darka Rundeka.

Nedjelja, 08.12. u 12:30, DHB, Crveni salon
ODRŽIVI GRAD U NEODRŽIVOM VREMENU, okrugli stol 
Sudjeluju: Zlatko Pejić, Jurica Pavičić, Zrinka Paladino, Sanda Hržić
Voditelj: Andrea Matošević

Utorak, 10.12. u 20 sati, DHB, Crveni salon
Poezija je pitanje srca: Jezik ptica

Sudjeluju: Sanda Hržić, Darko Rundek (gitara, vokal) i Dražen Franolić (oud)
Vlasta Prohaska Jarec

Sve posjetitelje pozivamo da nam se pridruže na događanjima kao i da iskoriste priliku kupnje naših naslova po promotivnim cijenama!

S vizijom promicanja održivih stilova življenja u osobnoj, društvenoj i ekonomskoj sferi, Zatko Pejić je sredinom 80-ih godina pokrenuo udrugu Društvo za unaprjeđenje kvalitete življenja – platformu kroz koju su realizirani projekti poput koncerata za mir i okoliš, prvo obilježavanje Dana planeta Zemlje u Hrvatskoj, projekt Hrvatska i održivi razvoj koji je rezultirao nastankom Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Osnivač je ustanove Makronova, tvrtke Biovega te izdavačke kuće Planetopija, a 2010. pokrenuo je i proizvodnju na najstarijem hrvatskom ekološkom imanju Zrno.  Za rad na području održivog razvoja, mirovnih inicijativa i očuvanja okoliša 1993. godine je primio UN-ovo priznanje «Earth Day International Award» zajedno s Robertom Redfordom, Jeanom Jacquesom Cousteauom, Vandana Shivom i drugima. Makrobiotički je savjetnik i autor koncepata kao što su bioestetika, naturologija i osobna ekologija. Autor je knjige “Refleksoterapija”, te koautor bestselera “Hrana za život”. Od Ministarstva zaštite okoliša 2012. primio je priznanje za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja te unapređenju zaštite okoliša uz intenzivni razvoj i promociju poboljšanja kvalitete života.

Sanda Hržić rođena je 1958. godine u Zagrebu, diplomirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon više predstava u kojima je igrala, odlazi u Pariz i završava školu Lecoq, uključujući i Laboratoire Expérimental de Mouvement, nakon čega se posvećuje režiji. U Parizu se uz kazališnu režiju bavila i novinarstvom i prevođenjem filmova. Darko Rundek ugledni je kantautor i skladatelj filmske i kazališne glazbe. Sanda i Darko sreli su se na Akademiji Dramskih Umjetnosti u Zagrebu krajem 1970-ih i otada su surađivali na mnogobrojnim projektima u kojima je Rundek, student režije, postao kompozitor i pjesnik, a Sanda, studentica glume, redateljica i prevoditeljica.