Img 4011

Predivno gladak, teško poderiv no dovoljno podatan da od njega radite brodiće te otporan na vodu i suze (ako pišete tužno ljubavno pismo ili pak stresnu to-do listu), papir u ovim bilježnicama kompanije Onyx and Green potpuno je neodoljiv!

Od kamena, zaista?

Da! Papir od kamena proizvodi se od kalcij karbonata koji ostaje nakon obrade vapnenca, a potom se melje u fini prah i pretvara u papir pri čemu koristi manje energije u proizvodnji – bez vode, bez drvene mase, bez toksičnih izbjeljivača. Revolucionarna tehnologija koja pretvara kamenu prašinu u papir je eco-friendly. Osim što takav papir možete reciklirati, njime čuvate i šume!

Gladak i nepoderiv!

Papir od kamena izgleda gotovo potpuno identično uobičajenom papiru no prepoznat ćete ga po svjetlijem tonu bijele boje. No najveći dojam ostavit će na vas kada ga osjetite pod prstima – glatkoća je znatno veća od one koju pruža papir od drveta, što pojačava užitak pisanja. Možete ga presavijati ili zgužvati, no gotovo ga je nemoguće poderati. Zato pripazite da na njemu ne pišete tajne, bit će ih teže uništiti!

A kad smo kod pisanja, slobodno možete koristiti bilo koju olovku, kemijsku ili marker. Naša je preporuka da uzmete olovke od reciklirane plastike, tetrapaka ili papira iz eko-linije Onyx and Green. 

Sve dok srce nije od kamena, bilježnice mogu biti :)