391745325 816777460450863 7706842214233334163 n
Autor Vlasta Prohaska

Pridružite nam se u Rijeci na predavanju i predstavljanju knjige „EGO, LJUBAV, ISTINA: kako utišati ego i pronaći svoju svrhu“ Zorana Salopeka, u utorak, 14. 11. u 18 sati u Hotelu Bonavia. 

Zoran Salopek autor je dvije knjige, mentor, uspješan poduzetnik, investitor i viši menadžer u domaćim i međunarodnim kompanijama. Rado ističe kako je uspio u poslovnom svijetu i ostvario se privatno jer je prevladao vlastite nezrelosti, slabosti i strahove.
Svoju životnu priču o dubokoj osobnoj transformaciji i uspjehu usprkos vrlo teškim uvjetima u djetinjsku, opisao je u svojoj prvoj knjizi Neboder života. U novoj knjizi Ego, ljubav, istina čija se prva naklada rasprodala u samo nekoliko mjeseci, Salopek objašnjava put osobnog razvoja, samosvijesti i nadilaženja životnih izazova kroz rad s egom.

Postavljanje pitanja na tom putu su ključna, jer spoznaja o tome tko smo, skupljanje iskustava i sazrijevanje kroz proces samoostvarenja pravi su smisao našeg života. Sva patnja i negativne emocije alarm su naše duše da nama upravlja ego, a ne ljubav. Sebičnost, potreba za kontrolom, iluzije, želje, vezivanja, zamjeranja, odgađanja i sumnje, sve su to izazovi ega koje možemo prevladati uz pomoć svjesnosti, savjesti i hrabrosti na putu do istine. Sve što vas zanima o egu, je li dobar ili loš, koristan ili ha se trebamo riješiti, što znači voljeti, zašto postoji patnja i možemo li je izbjeći te kako se suočiti s vlastitim slabostima u privatnom i poslovnom okruženju, saznajte na predavanju u  Zorana Salopeka u utorak, 14. studenog u 18 sati u dvorani Hotela Bonavia, Dolac 4, u Rijeci. 

Ulaz slobodan. Promotivna cijena knjige. 

Kada se prestanemo baviti time što volimo i što ne volimo, i što želimo i što ne želimo, nestat će patnja. Želje nestanu, potrebe nestanu, očekivanja i vezivanja nestanu. I želim vam tu ljepotu spoznaje života u svjesnosti, života u emocionalnoj zrelosti i života bez patnje. Želim vam spoznaju zahvalnosti koju osjećamo samo zato što postojimo, povlaštenosti jer se možemo brinuti o drugima i motivaciju posvećenosti svog života stvaranju. Kad steknemo jasnoću i shvatimo da su naše okolnosti samo kulisa teatra koji je tu da bismo pomoću njega otkrili vlastitu svrhu i ispunili je, obuzima nas stanje svjesnosti koje je zarazno i koje će, kad dobije zamah, omogućiti promjene koje već dugo čekamo.