Knjige u 2021

S novom godinom dolaze i novi izvrsni naslovi u izdanju Planetopije. Od kvalitetne publicistike, preko slasnih kuharica, do inspirativnih slikovnica, pogledajte što sve pripremamo za naše čitatelje u prvim mjesecima 2021. godine. 

1.           RAZMIŠLJAJ KAO REDOVNIK, Jay Shetty

Zvijezda društvenih mreža i domaćin jednog od najslušanijih podcasta Jay Shetty u svjetskoj uspješnici Razmišljaj kao redovnik dijeli mudrost koju je stekao dok je kao redovnik živio u Indiji, posvetivši život meditaciji i pomaganju drugima. Ovo osnažujuće štivo donosi nam praktične korake za ispunjeniji život s manje stresa te nas uči kako nadići negativne misli i navike te dosegnuti mir i svrhovitost koji se nalaze duboko u nama. Predstavljanjem apstraktnih lekcija kroz savjete i vježbe koje svi možemo primijeniti, Shetty pokazuje da svi možemo – i trebamo – razmišljati kao redovnik.

 

2.           KREATIVNOST, John Cleese

U ovom kratkom i zabavnom vodiču, legendarni komičar, glumac i pisac, pajtonovac John Cleese upoznaje nas sa svojim pogledom na kreativnost. Iako mnogi smatraju da je ona misteriozan i rijedak dar odabranih, Cleese nam u ovom praktičnom i zabavnom vodiču pokazuje da je kreativnost vještina koju svi mogu savladati. Oslanjajući se na svoje dugogodišnje spisateljsko iskustvo, Cleese dijeli s nama uvide u prirodu kreativnosti i nudi savjete o inspiraciji i razvijanju ideja. Svi možemo biti kreativniji, a Cleese će nam pokazati kako.

 

3.           VEGANSKI SIREVI, Marina Brekalo

Marina Brekalo je poznata po svojim slasnim radionicama kuhanja, IG profilu Brekalicious i divnim slatkim i slanim veganskim poslasticama, a uskoro i kao autorica jedinstvene kuharice – o veganskim sirevima. Kuharica vam donosi tridesetak originalnih i raznovrsnih sireva s biljnim sastojcima – mozzarela, feta, parmezan, provalone, sirni namazi... samo su neki od kremastih divota koje možete jesti same ili ih kombinirati u raznim jelima, uz slasne dodatke – krekere, baget, pesto...

 

4.           TUGA KOJA ISCJELJUJE, Julia Samuel   

Iako je smrt sastavni dio života, još uvijek je najveći tabu u našem društvu, a žalovanje često i dalje pogrešno shvaćamo. Ova knjiga donosi priče ljudi koji su doživjeli veliku ljubav i velike gubitke. Autorica Julia Samuel psihoterapeutkinja je koja već 25 godina proučava žalovanje i posljedice gubitka, a u ovoj nam knjizi pokazuje kako nam gubitak, ako mu pristupimo na pravi način, može pomoći da zacijelimo te kako da naučimo razgovarati o smrti s najbližima, bilo da sami prolazimo kroz proces žalovanja ili želimo pomoći nekome tko se s njim nosi.                                                                                                                                                           

 

5.           ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST, dr. Christiane Northrup (novo dopunjeno i obnovljeno izdanje)

Kada je objavljena 1994. godine, knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost odmah je postala svjetska uspješnica, a i danas ima status biblije ženskog zdravlja. U novom nadopunjenom i obnovljenom izdanju, najdraža doktorica za žene Christine Northrup dijeli nova saznanja, istraživanja i holističke savjete. Saznajte sve o seksualnosti, kako se nositi s PMS-om i menstrualnim grčevima, prevenciji kroničnih bolesti, prirodnom porođaju i još niz zanimljivih činjenica i spoznaja koje će vam pomoći da nesputano uživate u svom tijelu.