Knjige u 2021

S novom godinom dolaze i novi izvrsni naslovi u izdanju Planetopije. Od kvalitetne publicistike, preko slasnih kuharica, do inspirativnih slikovnica, pogledajte što sve pripremamo za naše čitatelje u prvoj polovici 2021. godine. 

 

1.           TE DIVNE ŽIVOTINJE, Ingrid Newkirk i Gene Stone

Osnivačica i predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk i autor Gene Stone donose nam fascinantne priče o inteligentnim i emotivnim životinjama s kojima dijelimo planet. Guske koje se zaljubljuju, kitovi koji pjevaju, hobotnice koje žrtvuju svoj život za potomke i ostali pripadnici životinjskog svijeta zaslužuju našu ljubav, poštovanje i zaštitu od patnje. Ova će vas knjiga upoznati s novim načinima proizvodnje, medicinskih istraživanja, prehrane, odijevanja i zabave koji ne uključuju patnju i zlostavljanje naših sudrugova na Zemlji.

 

2.           SMARAGDNA ŠUMA ŽELJA, Petra Šuštar

Naši životi su često ubrzani, dani nam prolaze a da se ni ne okrenemo, a često su i naši najmlađi prisiljeni slijediti taj zahtjevan ritam. Prekrasna slikovnica slovenske autorice Petre Šuštar i ilustratorice Zorane Živić povest će vas i vašu djecu na bajkovitu meditaciju kroz smaragdnu šumu. Njezini junaci pomoći će vam svaki put kada vi ili vaši najmlađi osjetite tugu, strah ili zabrinutost. Zatvorite oči, duboko udahnite, opustite tijelo i krenite na čudesno putovanje sa životinjskim prijateljima uz koje ćete barem na trenutak zaboraviti životne brige.

 

3.           RAZMIŠLJAJ KAO REDOVNIK, Jay Shetty

Zvijezda društvenih mreža i domaćin jednog od najslušanijih podcasta Jay Shetty u svjetskoj uspješnici Razmišljaj kao redovnik dijeli mudrost koju je stekao dok je kao redovnik živio u Indiji, posvetivši život meditaciji i pomaganju drugima. Ovo osnažujuće štivo donosi nam praktične korake za ispunjeniji život s manje stresa te nas uči kako nadići negativne misli i navike te dosegnuti mir i svrhovitost koji se nalaze duboko u nama. Predstavljanjem apstraktnih lekcija kroz savjete i vježbe koje svi možemo primijeniti, Shetty pokazuje da svi možemo – i trebamo – razmišljati kao redovnik.

 

4.           KREATIVNOST, John Cleese

U ovom kratkom i zabavnom vodiču, legendarni komičar, glumac i pisac, pajtonovac John Cleese upoznaje nas sa svojim pogledom na kreativnost. Iako mnogi smatraju da je ona misteriozan i rijedak dar odabranih, Cleese nam u ovom praktičnom i zabavnom vodiču pokazuje da je kreativnost vještina koju svi mogu savladati. Oslanjajući se na svoje dugogodišnje spisateljsko iskustvo, Cleese dijeli s nama uvide u prirodu kreativnosti i nudi savjete o inspiraciji i razvijanju ideja. Svi možemo biti kreativniji, a Cleese će nam pokazati kako.

 

5.           VEGANSKI SIREVI, Marina Brekalo

Marina Brekalo je poznata po svojim slasnim radionicama kuhanja, IG profilu Brekalicious i divnim slatkim i slanim veganskim poslasticama, a uskoro i kao autorica jedinstvene kuharice – o veganskim sirevima. Kuharica vam donosi tridesetak originalnih i raznovrsnih sireva s biljnim sastojcima – mozzarela, feta, parmezan, provalone, sirni namazi... samo su neki od kremastih divota koje možete jesti same ili ih kombinirati u raznim jelima, uz slasne dodatke – krekere, baget, pesto...

 

6.           TUGA KOJA ISCJELJUJE, Julia Samuel   

Iako je smrt sastavni dio života, još uvijek je najveći tabu u našem društvu, a žalovanje često i dalje pogrešno shvaćamo. Ova knjiga donosi priče ljudi koji su doživjeli veliku ljubav i velike gubitke. Autorica Julia Samuel psihoterapeutkinja je koja već 25 godina proučava žalovanje i posljedice gubitka, a u ovoj nam knjizi pokazuje kako nam gubitak, ako mu pristupimo na pravi način, može pomoći da zacijelimo te kako da naučimo razgovarati o smrti s najbližima, bilo da sami prolazimo kroz proces žalovanja ili želimo pomoći nekome tko se s njim nosi.                                                                                                                                                           

 

7.           ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST, dr. Christiane Northrup (novo dopunjeno i obnovljeno izdanje)

Kada je objavljena 1994. godine, knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost odmah je postala svjetska uspješnica, a i danas ima status biblije ženskog zdravlja. U novom nadopunjenom i obnovljenom izdanju, najdraža doktorica za žene Christine Northrup dijeli nova saznanja, istraživanja i holističke savjete. Saznajte sve o seksualnosti, kako se nositi s PMS-om i menstrualnim grčevima, prevenciji kroničnih bolesti, prirodnom porođaju i još niz zanimljivih činjenica i spoznaja koje će vam pomoći da nesputano uživate u svom tijelu.