Kahla cupit
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Samo u Njemačkoj svakih sat vremena iskoristi se 320.000 jednokratnih šalica koje su najčešće obložene plastikom zbog čega ih je nemoguće reciklirati kao papir. To je 3 milijarde šalica godišnje! Zato je jedna od vodećih njemačkih tvornica porculana odlučila ponuditi zelenu i održivu alternativu u obliku šalica cupit

Poznavateljima kvalitetnog porculana ime Kahla dobro je poznato, i današnjim znalcima i našim bakama jer ova tvrtka uspješno posluje još od 19. stoljeća, a osim vrhunske kvalitete odlikuje je i moderan dizajn. Uz te dvije odlike, u Kahli se ponose i društveno odgovornim poslovanjem, socijalno osjetljivim radnim okruženjem i održivom proizvodnjom u skladu sa zaštitom okoliša koju su u potpunosti zadržali u Njemačkoj, osiguravajući na taj način oko 300 radnih mjesta.

Kahla je nastala kao obiteljsko poduzeće davne 1844. godine, a danas je među najuspješnijim njemačkim proizvođačima porculana. Tradiciju dugu 170 godina obilježili su usponi i padovi od kojih su se najznačajniji dogodili u posljednjih dvadesetak godina kada je bivši menadžer prestižnog Rosenthala preuzeo vodstvo u Kahli te zajedno s vrhunskim dizajnerima tradicionalni porculan prenio u novo stoljeće. Od tada je KAHLA je osvojila više od 90 međunarodnih priznanja za dizajn – inovativni produkt dizajn, inteligentne i 'enviromental friendly' koncepte. Naime, osim što je neodoljivo lijep, porculan kojeg koriste sačinjen je iz prirodnih izvora bez štetnih supstanci.

U njihovoj doista bogatoj ponudi izdvaja se linija predivnih šalica cupit namijenjena svima koji svoj omiljeni napitak žele uvijek imati nadohvat ruke – na putu do posla, u parku, kod kuće. Poklopac omogućava konzumiranje napitka 'u hodu' zbog čega su ove šalice multifunkcionalne – lako se skida i pretvara šalicu u 'klasičnu'. Zbog praktičnog silikonskog obruča Magic Grip šalica se ne skliže i odlično leži u ruci pa ćete je s guštom ponijeti sa sobom kamo god krenuli. U šalicama možete prenositi tople ili hladne napitke, voće i grickalice, a kod nas ih možete pronaći u dvije dimenzije – maloj i srednjoj.

Poklopac se kupuje odvojeno od šalice i odgovara svim šalicama bez obzira na veličinu, a možete odabrati između pet boja – antracit, bijela, koraljna, plava i zelena. Na vama je samo da odaberete boju svog raspoloženja!

Mix it. Match it, Love it. Drink it. I uživaj u Kahli!