25488196 10155990877449122 2946311121248300536 o

Od 18. do 25.5. u najdužoj zagrebačkoj ulici održat će se bogat program za sve generacije - promocije knjiga, razgovori s umjetnicima, autorima, izdavačima, predstave, koncerti....Kako i mi živimo u Ilici, s veseljem smo se pridružili programu. Pozivamo vas da nam se pridružite, ulaz je besplatan...

Srijeda, 23.5.  u 18 sati / Ilica 53, Park Dalmatinska Ilica  

lutkarska predstava ‘Vuk koji je ispao iz knjige’

Natalija Pećarina, Kazalište Lutonjica i Planetopija

 Kazalište „Lutonjica“, prvo funkcionalno kazalište za djecu održat će lutkarsku predstavu prema Planetopijinoj slikovnici „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Autorica predstave Natalija Pećarina uvest će nas u priču o nesretnom vuku koji je slučajno ispao iz knjige i našao se na milost i nemilost jedne kućne mačke. U strahu vuk se pokušava skloniti u svoju pa u druge knjige, ali to nije nimalo lak zadatak. Vuk, taj vječni negativac, nalazi se ovdje u sasvim novoj ulozi...

Predstava puna humora potiče djecu na razmišljanje izvan okvira, pokazuje da – ni u priči, ali ni u životu – nije sve uvijek crno i bijelo i istodobno razvija ljubav prema knjigama i čitanju. Predstava je osmišljena kao lutkarski mjuzikl, u maniri tamnog teatra. Namijenjena je djeci od 3 do 10 godina.

Režija, scenarij, dramaturgija, izrada, kreacija i animacija lutaka: Natalija Pećarina.

Glazba: Mario Mirković, glumac i glazbenik, autor glazbe mnogih predstava Zagrebačkog kazališta lutaka i drugih.

Scenograf: Nikolina Gobac   

 

Četvrtak, 24.5. u 18 sati / Ilica 87, Kvartovska knjižara

Pričam ti priču, pričamo I igramo se uz omiljene Planetopijine slikovnice

Zen panda, Vuk koji je ispao iz knjige, Plavetni kit, Medo koji voli grliti, Čarobne svjetiljke – samo su neke od dobro poznatih i rado čitanih Planetopijinih slikovnica koje će Vlasta i Nataša čitati djeci. 

Sudjeluju: Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska Jarec iz Planetopije