Hyd gruender portrait 1800x600 2018 1920x1920

Christoph, Sebastian i Wanja trojica su prijatelja iz Hamburga koji su zbog ljubavi prema vodi – našem možda i najvažnijem resursu za život– pokrenuli proizvodnju inovativnih i održivih proizvoda za higijenu HYDROPHIL. Upravo zato mnoge od njih imamo u ponudi naše knjižare.

Veganski, fer i „water-neutral“ proizvod

Ideja za HYDROPHIL nastala je tijekom vožnje biciklom po Hamburgu. Trojica prijatelja najprije su pokrenuli istoimeni blog posvećen vodi. Razlog je vrlo jednostavan, kažu, bez vode nema života. A stanje zaliha i dostupnost pitke vode bit će jedno od ključnih pitanja našeg opstanka.

Pogled na globus odaje dojam da vode ima bezgranično puno za sve – oko dvije trećine planeta pokriveno je vodom. No samo 3% ukupne površine vode je slatkovodna pitka voda! To potpuno mijenja sliku i jasno nam je da je voda vrlo oskudan izvor, a posljedice toga su fatalne i nevjerojatne: 2,1 milijarda ljudi na svijetu nema pristup čistoj pitkoj vodi!

Ta je činjenica Christophu, Sebastianu i Wanji otvorila oči i odlučili su posebnu pažnju usmjeriti upravo na ovu temu. Održivo korištenje vode, konflikti oko izvora vode, voda iz slavine, dostupnost odnosno nestašica pitke vode, samo su neke od tema o kojima su pisali na svom blogu. Ubrzo su počeli razmišljati o proizvodima koji ne samo da su fair-trade, održivi i veganski, već i koji u procesu proizvodnje koriste i zagađuju što je moguće manje vode tzv. water-neutral proizvode.  Kap po kap i nastao je HYDROPHIL.

Kadgod je to moguće HYDROPHIL koristi izvore koji ne ugrožavaju podzemne ili pitke vode i koji ne zahtijevaju umjetno navodnjavanje. „Na taj način značajno smanjujemo potrošnju vode i potičemo svijest o tome u javnosti“, pišu na svojoj stranici. Kako bi imali pozitivan utjecaj na svijet, HYDROPHIL proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama, a kako vjeruju da pošten rad zaslužuje i poštenu nagradu, posebno vode računa da se u svim etapama proizvodnje odražava načelo poštene proizvodnje. Misija im je svojim proizvodima senzibilizirati javnost na održivu potrošnju. Trojac je postepeno širio ponudu svojih proizoda, a svojim četkicama od bambusa postali su tržišni lider u niši održive dentalne higijene.

Lijepo je znati i da HYDROPHILA čak 10% svog profita donira neprofitnoj organizaciji Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., posvećenoj osiguravanju dostupnosti čiste pitke vode stanovnicima zemalja globalnog Juga.

Hydrophil stvara inovativne i održive proizvode za higijenu, proizvode koji šire pogled na priču o održivosti i oskudici resursa. Njihova je vizija proizvodnja održivih, veganski, fair trade i water-neutral proizvoda za kupaonicu.

Čuvajmo pitku vodu svijeta!

Sve Hydrophilove proizvode u našoj ponudi provjeri OVDJE

Fotografija osnivača preuzeta sa stranice https://hydrophil.com/en/about-us/