1powerpoint

Američki znanstvenik dr. Peter Levine, najcjenjeniji svjetski istraživač utjecaja traume i stresa na ljudski organizam, otvorio je prije 30 godina posve nov pristup radu s traumatičnim iskustvima i njihovim posljedicama. Svojim radom i metodom ostavio je silan utjecaj na psihoterapiju, a više o ovoj sjajnoj metodi saznajte na predavanju Lidije Delić u sklopu Planetopijinih srijeda, 11.10. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1.

 

Za razliku od uvriježenog mišljenja, traume ne zaostaju u našem sjećanju, pa ih zato i ne možemo razriješiti razgovorom, kaže dr. Levine, autor bestselera Buđenje tigra. One ostavljaju trag u našem živčanom sustavu u obliku blokirane energije. Da bismo razriješili traumu, potrebno je naučiti otpustiti tu blokiranu energiju iz svojeg tijela, jer ona u protivnom može postati uzrok mnogih psihosomatskih bolesti.

Potrebno je raditi na tijelu i fizički osloboditi traumu. Upravo je zbog toga psihološki pristup liječenju traume često neuspješan. Metodom koju donosi Levine nije potrebno verbalno ponovno prolaziti kroz neugodno iskustvo i ‘oživljavati’ ga.  Trauma se iscjeljuje oslobađenjem blokirane energije, vježbama ili uz pomoć iskusnog terapeuta. Zanimljivo je da znanjem o nastanku traume možemo pravilnim pristupom spriječiti njezin nastanak.

Ulaznica je 20 kn, a očekuje vas promotivna prodaja knjige Buđenje tigra, te brojnih drugih Planetopijinih naslova.

 Lidija Delić ravnateljica je učilišta Galbanum, fitoaromaterapeutkinja, voditeljica sistemskih konstelacija, terapeutkinja karmičke dijagnostike.