Sanda i darko split poreč

Sanda Hržić i Darko Rundek predstavit će mističnu poemu „Jezik ptica" Faridudina Atara u sklopu festivala BOOKtiga u Poreču u petak, 2.10. u 18 sati. 

 

Velika mistična poema „Jezik ptica“ Faridudina Atara, nastala u 12. stoljeću na području današnjeg sjeveroistočnog Irana, jedno je od najznačajnijih djela perzijske i sufijske literature svih vremena. Zahvaljujući dugogodišnjem prevoditeljskom radu kazališne redateljice Sande Hržić u suradnji s našim poznatim glazbenikom Darkom Rundekom ovo značajno djelo od prošle godine dostupno je na hrvatskom jeziku u izdanju Planetopije.

Poema koja govori o potrazi za Apsolutom kroz alegorijsku priču o jatu ptica koje su krenule tražiti svog tajanstvenog kralja Simurga itekako je relevantna i za današnje prilike, stoga ne čudi da je ovaj značajni tekst doživio iznimnu popularnost kod domaćih čitatelja te je ubrzo uslijedilo i drugo izdanje. „Jezik ptica“ je odabrana i među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini.

Promocija ove knjige uvijek je posebno osmišljeno književno-glazbeni događaj. Uz čitanje poezije i glazbu te prikazivanje perzijskih minijatura, kroz ovo kapitalno djelo sufijske književnosti provest će vas Sanda Hržić i Darko Rundek uz glazbenu pratnju Dražena Franolića na bliskoistočnom instrumentu oudu.

Pridružite nam se u petak, 2. listopada u sklopu festivala BOOKtiga u 18 sati u prostoru Istarske Sabornice i doživite posebnu atmosferu koju su za vas pripremili ovi nadahnuti umjetnici.