Poštovani autori,

S obzirom na to da nam vrlo često iskazujete svoje povjerenje šaljući nam na uvid tekstove knjiga koje ste napisali, prilažemo kratke upute za najpraktičniji način predaje rukopisa kako se vaša elektronska poruka ne bi izgubila u brojnim mailovima koje primamo unutar svakodnevne poslovne korespondencije.

Također, kako biste bili sigurni da smo primili rukopis te da ćemo ga pogledati i poslati Vam naš odgovor, ali i kako biste nam olakšali pregled tekstova, molimo Vas da Vaše rukopise šaljete isključivo e-mejlom, odnosno, kadgod je to moguće. Molimo vas da pošiljci priložite sljedeće:
 

  • kratki životopis autora
  • kratki sadržaj rukopisa
  • kratko objašnjenje zašto ste odabrali Planetopiju kao potencijalnog izdavača te ukratko koje su vrijednosti rukopisa
  • rukopis (ili dio rukopisa)
  • vaš kontakt: email adresu (ako je ne koristite, frankiranu omotnicu za odgovor).

 

Ako materijale ipak šaljete poštom, molimo vas da svi materijali budu napisani računalom, ispisani na papiru veličine A4. Ako je materijal obiman (više od 50-ak stranica), predlažemo da pošaljete samo odabrani reprezentativan dio teksta, a ako bude potrebno, javit ćemo vam se kako biste nam poslali cijeli tekst.


Svoje rukopise šaljite na adresu:

natasa@planetopija.hr

ili poštom
Planetopija d.o.o.
(za uredništvo)
Ilica 70 
10 000 Zagreb


Rukopise ćemo razmotriti unutar 90 dana od primitka kadgod to bude moguće, a naš ćemo vam odgovor poslati emailom. Rukopise ne vraćamo.