Moja mama zna šta se dešava u gradovima

Moja mama zna šta se dešava u gradovima

16,90 €
Fleksibilni načini plaćanja
Dostava u cijeloj Hrvatskoj
Besplatna dostava za narudžbe iznad 40,00 €!
100% sigurna kupnja

O knjizi

Treća zbirka pjesama Radmile Petrović, autorice koja zaslužuje status simbola ženske borbe, Moja mama zna šta se dešava u gradovima, pjesnički je fenomen ovih prostora. Ova autentična zbirka pjesama donosi iskren i surov prikaz života na selu u opoziciji s gradom, kompleksnosti obiteljskih odnosa i težine obiteljskoga naslijeđa te položaja i uloge žene u patrijarhalnoj obitelji i društvu. Pisana jasnim i jednostavnim stilom, Moja mama zna šta se dešava gradovima zbirka je koja prodire čak i do onih koji poeziju „ne vole”. Autorica u svojim stihovima sažima sjećanja, emocije, boli, žudnje i nadanja svih onih šmeker-djevojaka koje ne žele ostati u tišini i koje se bore i probijaju kroz ovaj svijet baš kao „trava koja izrasta iz betona”.

Detalji

Izdanje: 2026.
Format: 14 x 20 cm
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 68
ISBN: 9789535209096
Izdavač: VBZ

Upoznaj autora

Radmila Petrović

Radmila Petrović (1996, Užice) odrasla je u Stupčevićima pokraj Arilja. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Njezina treća zbirka poezije, Moja mama zna šta se dešava u gradovima (2020), prodana je u više od 14 000 primjeraka u Srbiji te je objavljena u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Sjevernoj Makedoniji, Njemačkoj, Poljskoj, Sloveniji i Španjolskoj, a mađarsko i talijansko izdanje su u pripremi. Roman u stihu Nisam znala šta nosim u sebi (2025) objavila je u izdavačkoj kući Šmeker-devojka koju je osnovala sa svojim sestrama.

Planetopija logo

Dostupnost proizvoda u trgovinama

Knjižara Ilica Zagreb Dostupno
Knjižara Pula Dostupno
Knjižara Split Mall of Split Dostupno
Knjižara Cvjetni Zagreb Dostupno
Planetopija logo
Učitavanje...
Planetopija logo