Ljeto

Ljeto (2. izdanje)

25,00 €
Fleksibilni načini plaćanja
Dostava u cijeloj Hrvatskoj
Besplatna dostava za narudžbe iznad 40,00 €!
100% sigurna kupnja

O knjizi

Ljeto je posljednja knjiga u kvadrilogiji Enciklopedija godišnjih doba, svojevrstan vrhunac Knausgårdova književnog stvaranja, mali kompendij života. Od potresnih, intimnih zapisa, eseja o pojavama, stvarima koje podrazumijevamo a rijetko im zamjećujemo bit, o ljudskoj naravi, o svakodnevici koja mora da je nešto više od rutine.

Lje​to završava jednim od najslađih čitateljskih iznenađenja godine… neočekivan, nježan, intenzivan i uvjerljiv…

- The Philadelphia Inquirer

Ovo je poziv da obratimo pozornost na uobičajenu rutinu naših života i dopustimo si da nas ta ljepota posve obuzme.

- Kirkus Reviews

Detalji

Izdanje: 2026.
Format: 15x22 cm
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 256
ISBN: 9789533322247
Izdavač: Oceanmore
Prevoditelj: Anja Majnarić

Upoznaj autora

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (Oslo, 1968.) studirao je književnost i umjetnost na Sveučilištu u Bergenu. Danas živi u Österlenu u Švedskoj, sa ženom i njihovo četvero djece. Njegov je prvijenac Ute av verden (1998.) dobio Nagradu norveških književnih kritičara (prvi put u povijesti osvojio ju je debitant), a drugi roman, En tid for alt (2004.), osvojio je niz nagrada i nominiran je za Nagradu Nordijskog vijeća. Od 2009. do 2011. objavljuje heksalog Moja borba (Min Kamp) i u Norveškoj, zemlji od oko pet milijuna stanovnika, prodaje se u preko pola milijuna primjeraka. Za Moju borbu, prva knjiga dobio je prestižnu norvešku Nagradu Brage, a serijal je već preveden na 23 jezika te izaziva polemike gdje god se pojavi. No kritika je jednoglasna da je Knausgårdova Moja borba najznačajnije djelo skandinavske književnosti 21. stoljeća.

Planetopija logo

Dostupnost proizvoda u trgovinama

Knjižara Ilica Zagreb Dostupno
Knjižara Pula Nedostupno
Knjižara Split Mall of Split Nedostupno
Knjižara Cvjetni Zagreb Dostupno
Planetopija logo
Učitavanje...
Planetopija logo