Zlatko pejić
Zlatko Pejić
Prirodnost ili ponovno probuđena prirodnost u nama isključuje usamljenost i neshvaćanje i postaje prihvaćanje. Osobna sposobnost prihvaćanja uvjetovana je promjenom stava. Pred nama je izazov da shvatimo sebe i svijet, a tek potom očekujmo da budemo shvaćeni!

Zlatko Pejić vodeći je stručnjak na području makrobiotike i prirodnih stilova življenja u nas.

Pokretač je i osnivač jedne od prvih udruga građana u Hrvatskoj, Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja, te inicijator projekata poput Antiratne kampanje i Poslovnog savjeta za održivi razvoj. Za svoj rad na mirovnim i ekološkim inicijativama, u UN-u je primio nagradu Earth Day International, iste godine kad su nagrađeni i Al Gore, Sting, Jacques Cousteau i drugi.

Zlatko Pejić je osnivač Makronove, vodeće ustanove za edukaciju o makrobiotici i prirodnim stilovima življenja u ovom dijelu Europe. Iskusni je makrobiotički zdravstveni savjetnik i međunarodno priznati stručnjak u području makrobiotičke prehrane i načina življenja, te je predstavnik prestižnog Kushi instituta u našoj regiji. Autor je programa Akademija življenja i uspješnih Makronovinih rezidencijalnih seminara, te jedan od osnivača Međunarodne shiatsu škole Hrvatska. U svom dugogodišnjem radu predstavlja vlastite, originalne koncepte (bioestetika, naturologija, osobna ekologija), koje živi te na inspirativan način poučava i dijeli.

Autor je dvaju bestselera s područja prirodnih stilova življenja, Refleksoterapija te Hrana za život, koju je napisao u suradnji s Jadrankom Boban Pejić.