Tomica Šćavina
  Na mom kompasu upisane su četiri strane mog unutarnjeg svijeta: sjever je duhovnost, jug je psihologija, istok je ljubav prema sebi, a zapad ljubav prema drugima. Nikada taj kompas nije funkcionirao savršeno, stalno se nešto događalo. Igla je podrhtavala, strane svijeta su se pitale jesu li na pravim mjestima, čak se i magnetsko polje povremeno obrtalo. I mada sam često od njega tražila da se smiri, da bude uvijek jasan i precizan, upravo onakav kakav bi kompas i trebao biti, sada sam zahvalna zbog njegove neukrotivosti. Ta dinamika ispisala je stranice koje vam Unutarnji kompas nudi.

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i potom se usmjerila na proučavanje različitih metoda osobnog razvoja - od duhovnosti Istoka do psihoterapijskih dostignuća Zapada. Bavi se individualnim i grupnim radom na području osobnog razvoja. Osmislila je i vodi program za rad na sebi putem e-maila pod nazivom Terapija pisanjem, a u suradnji s akademskom kiparicom Antonijom Balić Šimrak kreirala je program za upoznavanje sebe kroz umjetničko izražavanje pod nazivom Art Insight.

Stalni je suradnik Hrvatskog radija, piše kolumne za časopis Sensa i za internetski portal Net.hr. Njezina prva knjiga, Unutarnji kompas, niz je eseja u kojima povezuje psihologiju i duhovnost. Napisala ih je u razdoblju od 2006. do 2009. Godine, a objavljivani su u Sensi i na Net.hr-u.

 

Više o njezinim projektima i seminarima možete pronaći na web stranici: http://www.poticaj.net/