Diana Pečkaj Vuković
Oslobađanje od ovisnosti o cigaretama za mene je bilo očaravajuće iskustvo i tako je sveobuhvatno promijenilo moj život nabolje, da sam ga žarko poželjela podijeliti s drugima. A kako je pisanje moj životni poziv, knjiga je nastala s veseljem i u jednom dahu. Da je ispalo dobro znala sam kad sam na kraju pisanja pomislila: Da je barem meni netko ovo prije rekao!
Diana Pečkaj Vuković diplomirana je novinarka rođena u Zagrebu. Od djetinjstva piše priče, romane i pjesme. Radila je za časopis Zaposlena za koji je pisala o ženskoj problematici, roditeljstvu, književnosti, te za stručni mjesečnik Majstor za koji je pratila inovatorstvo, nove tehnologije i ekologiju. Svoje spisateljsko iskustvo objedinila je kao scenaristica televizijske serije Ljubav u zaleđu, a scenarističkim poslom bavi se i danas.

Do prije nekoliko godina bila je teški pušač i nakon dvadeset godina robovanja cigaretama, uspjela se osloboditi svoje ovisnosti i preplavljena slobodnim vremenom koje je inače provodila paleći jednu za drugom, svoje je iskustvo poželjela podijeliti s drugima i pomoći im da osvijeste svoj problem i kažu „NE" pušenju, a rezultat toga je knjiga Dan koji će vam promijeniti život.

Voli životinje, kazalište, film, povijest i Zagreb, a u prirodi, koja joj je najveća inspiracija, provodi svaki svoj slobodni trenutak s kćeri, sinom i suprugom.