Ana Janjatović Zorica
Moje vatreno kulinarsko krštenje bilo je na rezidencijalnom seminaru na Pohorju, 1988.godine, naravno u kuhinji. Od tada su se nanizale bezbrojne radionice kuhanja, brdo Makrovikenda, prevodila sam knjige i radionice, dala brojne shiatsu tretmane, družila se sa zanimljivim ljudima i što je zapravo najvažnije, pri svemu tome uživala. Jer ovaj put odabran srcem hranjiv je i za dušu!

Ana Janjatović Zorica s makrobiotičkim načinom življenja upoznaje se 1987. i od tada se educira kroz brojne seminare domaćih i stranih stručnjaka s tog područja. Između ostalog, završila je prvi stupanj Kushijevog Instituta u Londonu 1989., Školu prirodne kuhinje u Makronovi početkom 90-ih te četvrti stupanj Međunarodne shiatsku škole u Zagrebu. Surađivala je u pripremi fotografija za kuharicu za djecu Kuham i jedem zdravo, Jadranke Boban Pejić. U centru Makronova od 1994. održava seminare i radionice kuhanja i s užitkom dijeli svoje iskustvo s polaznicima. Suradnica je na programu Škole prirodne kuhinje u Makronovi.
Autorica je kuharica Tofu i Složenci i variva, te urednica knjige Makrobiotika - put zdravlja, sreće i mira, Michija Kushija.