Knjiga drvo
Zelena jaja zelena šunka

Zelena šunka zelena jaja

Web cijena: 21,00 €

Isprepleti najsmješnije priče, naluđa stvorenja i najneobičnije rime. Dr. Seuss pretvara čitanje u zabavu!

Zelena jaja, zelena šunka (Green Eggs and Ham) bestselerje  i hvaljena knjiga Dr. Seussa (pseudonim Theodora Seussa Geisela), prvi put objavljena 12. kolovoza 1960. Prema Publishers Weeklyju, od 2001. godine bila je četvrta najprodavanija dječja knjiga na engleskom jeziku svih vremena.

Ne volim ih zelene,

ne gnjavi me s time,

ni jaja ni šunku,

Šime-mi-ime!

Šime-mi-ime stvarno želi da njegov prijatelj jede zelena jaja i zelenu šunku. I neće tako lako odustati!

Zelena jaja i šunka jedinstvena je po tome što je napisana na okladu. Urednik dr. Seussa, Bennett Cerf, kladio se s njim da ne može napisati knjigu koristeći samo 50 riječi. To nije bio mali podvig jer je, u usporedbi s tim, relativno jednostavna Mačka u šeširu upotrijebila oko 225 riječi. Dr. Seuss je dobio tu okladu. Ova knjiga koristi samo 50 riječi u izvorniku.

Priča se pojavila u nekoliko animiranih adaptacija, počevši s filmom iz 1973. ” Dr. Seuss on the Loose: The Sneetches, The Zax; Green Eggs and Ham”, u kojem je Paul Winchell glumio glas Sam-I-Ama i pripovjedača u prvom licu.

O proizvodu

Format: 17x23,5 cm cm
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 66
Izdavač: Ibis grafika
Izdanje: 2025.
Prevoditelj: Krešimir Krnic
ISBN: 978-953-363-214-8

Upoznaj autora

Theodor Seuss Geisel (Springfield, Massachusetts, 2. ožujka 1904. – La Jolla, Kalifornija, 24. rujna 1991.), poznatiji kao Dr. Seuss, bio je američki pisac knjiga za djecu i strip crtač. U Europi je najpoznatiji po knjizi "Kako je Grinch ukrao Božić". Objavio je preko 40 knjiga i jedan je od najčitanijih autora knjiga za djecu engleskog govornog područja. Prema knjigama nastali su filmovi: "Kako je Grinch ukrao Božić!", "Mačak u šeširu" i Horton te brojne televizijske adaptacije tih i drugih njegovih knjiga.