Knjiga drvo
Treće carstvo

Treće carstvo

Web cijena: 34,00 €

Treći nastavak petoknjižja Jutarnja zvijezda - Treće carstvo, kroz priče devet likova vodi nas u zamršeni svijet trenutka u kojem živimo i pokušavamo promišljati o pozadini događaja koji ispunjavaju našu svakodnevicu. Tove, bipolarna slikarica, razapeta je između svojeg osebujnog stvaralaštva i obitelji; devetnaestogodišnja Line zaljubljuje se u frontmena misterioznog benda Domen, čija misija nije samo glazba; policijski istražitelj Geir nastoji rasplesti makabrično, potpuno ritualno ubojstvo heavy metal benda; Jarle, neurolog i znanstvenik, mora na temelju svojega rada “Karta mozga“ odlučiti je li pacijent živ ili mrtav; Gaute i Kathrine, par koji prolazi turbulentno razdoblje svojih života izazvano neobuzdanom ljubomorom. Syvert, bitan lik iz Vukova iz šume vječnosti, upoznaje Helgu, koja mu otkriva priču o posljednjim trenutcima života njegova oca. Sve te međusobno povezane, autentične ljudske priče na rubu stvarnosti, između racionalnog i iracionalnog, tako svojstveno ljudskom biću, još jednom potvrđuju Knausgardovu sposobnost da lucidno uroni u ljudsku narav, svakodnevnu ljudsku “moju borbu”, da se zapita što je zlo, nije li samo Sotona uvijek prisutan i gdje je nestao Bog?

O proizvodu

Format: 16 x 23 cm
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 436
Izdavač: Oceanmore
Izdanje: 2025.
Prevoditelj: Anja Majnarić
ISBN: 9789533322070

Upoznaj autora

Karl Ove Knausgård (Oslo, 1968.) studirao je književnost i umjetnost na Sveučilištu u Bergenu. Danas živi u Österlenu u Švedskoj, sa ženom i njihovo četvero djece. Njegov je prvijenac Ute av verden (1998.) dobio Nagradu norveških književnih kritičara (prvi put u povijesti osvojio ju je debitant), a drugi roman, En tid for alt (2004.), osvojio je niz nagrada i nominiran je za Nagradu Nordijskog vijeća. Od 2009. do 2011. objavljuje heksalog Moja borba (Min Kamp) i u Norveškoj, zemlji od oko pet milijuna stanovnika, prodaje se u preko pola milijuna primjeraka. Za Moju borbu, prva knjiga dobio je prestižnu norvešku Nagradu Brage, a serijal je već preveden na 23 jezika te izaziva polemike gdje god se pojavi. No kritika je jednoglasna da je Knausgårdova Moja borba najznačajnije djelo skandinavske književnosti 21. stoljeća.