Otto Scharmer

Otto Scharmerautor knjige Theory U i suautor knjige Prisutnost, viši je predavač na sveučilištu Massachusetts Institute of Technology (MIT) te predsjednik i suosnivač Presencing Institutea. Također i predsjeda programom IDEAS na MIT-u te je gostujući predavač na Sveučilištu Tsinghua u Pekingu.

Suosnivač je Laboratorija za globalnu dobrobit i BDS, osnovanog 2012. godine, koji povezuje inovatore iz Butana, Indije, Kine, Brazila, Europe i SAD-a radi stvaranja prototipova za temeljite inovacije u vladi, poslovnom sektoru, školstvu i civilnom društvu.

Surađivao je s vladama, organizacijama UN-a, tvrtkama i nevladinim organizacijama u Africi, Aziji, Sjevernoj i Južnoj Americi i Europi te je predvodio nagrađivane programe za vodstvo i inoviranje za tvrtke Alibaba, Daimler, Eileen Fisher, Fujitsu, Google, Natura i PriceWaterhouse.

Scharmer je trenutačno potpredsjednik Globalnog vijeća za nove modele vodstva (eng. Global Agenda Council on New Leadership Models) Svjetskog ekonomskog foruma. Ima doktorat iz ekonomije i menadžmenta sa Sveučilišta Witten-Herdecke u Njemačkoj. Živi sa svojom obitelji na području grada Bostona. Više informacija o Scharmeru i njegovu radu možete pronaći na www.presencing.com i www.ottoscharmer.com.