Moja priča, Michelle Obama

Moja priča

Michelle Obama

"Moj otac Fraser naučio me da u životu valja marljivo raditi, često se smijati i držati svoju riječ. Moja majka Marian poučila me pak kako misliti svojom glavom i izboriti se za ono do čega mi je stalo. A oboje su mi, u našem tijesnom stanu u čikaškoj četvrti South Sideu, pomogli da sagledam ono vrijed­no u našoj priči, u svojoj priči, u široj priči naše zemlje.

Čak i kada ta priča nije ni lijepa ni savršena. Čak i kad je stvarnija nego što bismo to željeli. Vaša priča je sve što imate, sve što zauvijek ostaje vaše. I vrijedi je čuvati."

Michelle Obama

Meki uvez Tvrdi uvez

Knjiga je dostupna u svim bolje opremljenim knjižarama.

Michelle Obama
© Miller Mobly

MOJA PRIČA

VODIČ ZA ČITANJE
Preuzmi

Michelle Obama,bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, jedna je od žena kojoj se na svijetu najviše dive. Kao prva dama – prva Afroamerikanka u toj ulozi – pomogla je u stvaranju najsrdačnije i najotvorenije Bijele kuće u povijesti. Pritom se etablirala kao moćna zagovornica žena i djevojaka u Sjedinjenim Državama i po cijelom svijetu, dramatično mijenjajući način života u obiteljima prema zdravijem i aktivnijem življenju, stojeći pritom uza svojega supruga dok je vodio Ameriku kroz neke od njezinih najtežih trenutaka. Na tom putu, pokazala nam je i svoju duhovitu i šarmantnu stranu u poznatim televizijskim emisijama, i pod nemilosrdnim povećalom medija, uspjela odgojila dvije pristojne, obrazovane i sposobne kćeri.

U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima Michelle Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva u Chicagu, do godina kada je radila kao menadžerica noseći se sa zahtjevima i majčinstva i posla, sve do vremena provedenog u Bijeloj kući te povratka u život privatne građanke. Potpuno iskreno i britko opisuje svoje pobjede i razočaranja, i javna i privatna, iznoseći cijelu svoju priču onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima. Ovi memoari su duboko osobna priča žene koja je neprekidno prkosila očekivanjima – i čija nas priča nadahnjuje da to učinimo i mi.

Prijavite se na Planetopijin e-letter

planetopija_logo