Dječjak,krtica, lisica i konj

Listopad donosi, kaže u jednoj pjesmi, ljubav i kišu. A donosi i pregršt divnih knjiga. Evo što su urednice pripremile...

Lucy Watson
VEGAN SVAKI DAN...od doručka do gozbe

Smoothie od cikle i čaja od hibiskusa, chia puding od kokosa i manga, ružičasti pitta kruščići, mediteranska riža, marokanski kus-kus, proteinski lonac s crnom rižom, gljive na burgundski s kaduljom i palentom, puslice s kompotom od rabarbare, torta od malina i čokolade... samo su neki od slasnih veganskih recepata u ovoj predivnoj knjizi.

Recepti za brzu pripremu, za zdrave obroke, jela koja možete ponijeti sa sobom, slasne grickalice i hranjive užine, jela za svakodnevno kuhanje ili ona kojima ćete počastiti najmilije i zadiviti zahtjevne j je kuharici recept za svaku priliku. 

Lucy Watson britanska je aktivistica za prava životinja, ambasadorica PETA-e, glumica i model. Surađuje s mnogim brendovima u kampanjama za zaštitu životinja, a kako bi podržala udruge koje se bave zaštitom okoliša i životinja diljem svijeta osnovala je i tvrtku All Hearts.

 

Pablo Servigne, Raphaël Stevens, Gauthier Chapelle
I DRUGAČIJI KRAJ SVIJETA JE MOGUĆ
Kako živjeti s kolapsom, a ne ga samo preživjeti

 

Svakodnevno smo suočeni s poplavom loših vijesti o pogoršanju situacije na Zemlji, pripremajući se za godine duboke neizvjesnosti o budućnosti našeg planeta i vrsta koje ga nastanjuju, uključujući i nas same. Kako razmišljati dalje od sadašnjeg trenutka i pronaći načine, ne samo preživljavanja, već i življenja s kolapsom?

Autori ove knjige pokazuju nam da smjer koji donosi nove horizonte nužno uključuje unutarnje putovanje. Radikalno osmišljavanje nove vizije svijeta može nas osnažiti da podnesemo nadolazeće oluje, razvijemo novu svijest o nama samima i svijetu te pronađemo drugačije načine življenja u njemu. Možda ćemo tada uspjeti obnoviti život na ruševinama, stvoriti nove veze u različitim smjerovima – s nama samima i našom unutarnjom prirodom, s ljudima, drugim bićima i planetom koji nastanjujemo.

Agronom Pablo Servigne, ekosavjetnik Raphaël Stevens i biolog Gauthier Chapelle istomišljenici su i znanstvenici koji već godinama promiču kolapsologiju kao način razmišljanja koji nam pomaže da se nosimo s lošim vijestima te da pronađemo snage i odvažnosti da učinimo nešto što će nas preobraziti.

 

Gabrielle Bernistein
SUPERPRIVLAČITELJ

 

Autorica svjetske uspješnice Univerzum ti čuva leđa u svojoj novoj knjizi donosi nam osnovne metode za manifestiranje života iznad naših najvećih očekivanja. Ova je knjiga putovanje prema našoj pravoj snazi jer nas uči kako sustvarati svoj život s Univerzumom. Kada prihvatite da ste superprivlačitelj sve će se promijeniti: znat ćete da je sigurno otpustiti prošlost i više se nećete bojati budućnosti. Shvatit ćete da ne morate naporno raditi kako biste postigli ono što želite te da vam je na raspolaganju izvor beskrajnog obilja, energije, radosti i blagostanja na koje imate urođeno pravo. Pritom ćete razviti intuiciju koja će vas nepogrešivo voditi kroz život, a vaša radost donosit će dobro i svima oko vas.

 

 

Charley Mackesy

DJEČAK, KRTICA, LISICA I KONJ

Moderna basna za sve uzraste istražuje univerzalna pitanja u stotinjak divnih crteža cijenjenog britanskog ilustratora Charleya Mackesya. Ova jedinstvena knjiga nudi inspiraciju i nadu u nesigurnim vremenima. Jedan znatiželjni dječak, jedna pohlepna krtica puna života, jedna lisica koju je život učinio opreznom i jedan mudar, nježan konj istražuju svijet, uče voljeti i grade svoje neobično prijateljstvo. Topla i nježna oda blagosti i prijateljstvu na najljepši način spaja priču, nezaboravne likove i umjetnost. Knjiga koja će oplemeniti mnoge generacije.