10. srpnja 2014

Najavljujemo!

W1siziisijiwmtuvmtivmtcvndbozhiwaw91al90zxnsytiuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci3odb4ndawiyjdxq?sha=a8bb5eaa459bf5f8

Evo nekoliko naslova na kojima se kod nas užurbano i marljivo radi kako bi čim prije ugledali svjetlo dana i stigli na naše i vaše police!

Evo nekoliko naslova na kojima se kod nas užurbano i marljivo radi kako bi čim prije ugledali svjetlo dana i stigli na naše i vaše police!

 

 

W. Bernard Carlson

TESLA - Izumitelj električnog doba

 

Brojne su biografije opisivale Teslu i njegove ekscentričnosti, ali sve do sada nitko nije pomno ispitao zašto, kako i što je on sve izumio. W. Bernard Carlson demistificira legendarnog izumitelja, smještajući ga unutar kulturnog i tehnološkog konteksta njegova vremena i fokusirajući se na njegove izume kao takve, ali i na stvaranje i održavanje njegove slave. Oslanjajući se na izvorne dokumente iz Teslinog privatnog i javnog života, Carlson pokazuje kako je Tesla bio izumitelj koji je tražio savršeno eksperimentalno ostvarenje velikih ideja i principa i koji je na fascinantna način predstavljao javnosti svoje izume. Ova obimna biografija baca novo svjetlo na Teslin vizionarski pristup izumima i poslovnim strategijama iza njegovih najznačajnijih tehnoloških otkrića.

 

 

Dr. Steven Grosz

ŽIVOT POD POVEĆALOM 

 

Svi smo mi pripovjedači – smišljamo priče kako bismo vlastitom životu dali smisao. Ali nije dovoljno samo pričati priču. Bilo bi dobro imati i nekoga tko će nas slušati.

Dr. Stephen Grosz, psihoanalitičar, dvadeset pet godina svog radnog iskustva posvetio je otkrivanju osjećaja koji se kriju iza obrazaca ponašanja koji nas najviše zbunjuju. Život pod povećalom sažetak je više od 50 000 sati provedenih u razgovoru s klijentima koji nam pitkim jezikom pruža uvid u koristi psihoanalize.

Ova iznimna knjiga govori o jednostavnim procesima: razgovoru, slušanju i razumijevanju. Elegantne priče koje je sačinjavaju poučavaju nas novoj vrsti pozornosti. One također razotkrivaju autoportret psihoanalitičara i pokazuju da priče u praksi psihoanalitičara mogu predstavljati korisno sredstvo za transformaciju kako klijenta tako i terapeuta. 

 

Priče koje sačinjavaju knjigu priče su o svakodnevnim životima: o ljudima koje volimo i lažima koje izgovaramo, o promjenama koje nam se događaju u životu, o gubicima i o žalovanju. U konačnici, ove nam priče pokazuju kako smo svi skloni na svom životnom putu izgubiti vezu sa svojim autentičnim bićem, a psihoanaliza nam može pomoći da ponovno pronađemo sebe.

 

 

Jenny Slater & Katrin Wiehle

DJEČJI INTERAKTIVNI ATLAS 

 

Kreni na put oko svijeta i upoznaj kontinente i države pomoću ovog jedinstvenog interaktivnog dječjeg atlasa svijeta! Zabavi se i uči o svijetu u kojem živiš ispisujući razglednice, istražujući brojne zemljovide, rješavajući kvizove u putovnici, prikupljajući vize za pojedine kontinente te igrajući se s naljepnicama.