Img 3647

Osnovana od strane jednog od učenika tibetanskog Lame 1988. godine, zdavačka kuća Amber Lotus kao glavne odrednice svoje misije navodi ekologiju, umjetnost, ideju služenja te sadnju drveća! Naime, Amber Lotus je do sada posadio više od pola milijuna stabala!

Amber Lotus je izdavač specijaliziran za predivne kalendare i čestitke koje su kreirane da bi stvorile užitak za duh, um i tijelo. Ono što je započelo kao jednostavna ideja da prirodi vrate sva stabla koja potroše u proizvodnji i time ponište svoj ugljični otisak, preraslo je u strastveni projekt kojim su za čak 32 puta premašili svoj ugljični otisak i tako postali carbon negativ poduzeće. No pola milijuna zasađenih stabala nije kraj, već samo početak i izazov da u godinama koje slijede posade još više! U šali kažu: negativ has never been so positive!

 Njihovi su kalendari i čestitke prava umjetnička djela nastali kao rezultat spajanja čudesnih fotografija i ilustracija s inspirativnim citatima velikih učitelja kao što su Eckhart Tolle, Thich Nhat Hanh i Rumi. Tako ćete, svaki puta kada pogledate svoj kalendar Amber Lotus, dobiti svoju dozu nadahnuća, duhovnog učenja i smirenja za taj dan. Uz to ste pomogli posaditi jedno drvo!

 Čestitke i kalendari tiskani su na recikliranom papiru koji nije tretiran klorom,  a boje korištene u tisku su na bazi soje, bez štetnih kemikalija.

 Izbor svih kalendara i čestiti provjerite u našoj knjižari u Ilici 68.