21. srpnja 2017

Ljetna palenta

W1siziisijiwmtcvmdcvmjevntnqnjf2mzrndl9mamv0bmffcgfszw50ys5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijc4mhg0mdajil1d?sha=21f0b9edbc7ef3f4
Autor Jadranka Boban Pejić

Ljeto je vrijeme kada najmanje vremena želimo provoditi u kuhinji ali i dalje želimo ukusno jesti! Zato preporučujemo ovaj ukusan i brzo gotov recept za ljetnu palentu iz kuharice Ljeto Jadranke Boban Pejić koja je osvojila prestižno priznanje Gourmand World Cookbook Award. 

  • 1 šalica kukuruznog griza
  • 3 šalice vode
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g dimljenog tofua
  • 1/2 šalice sitno sjeckanog mladog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manja zelena paprika
  • 1 manja crvena paprika
  • 1 žlica tamarija
  • 3 manje rajčice
  • 1/2 žličice suhog origana
  • 1/2 šalice sitno sjeckanog peršina

 

Zagrijte posoljenu vodu, a kada voda zakuha polako umiješajte kukuruznu krupicu.

Kuhajte 5 minuta uz miješanje pa dodajte dimljeni tofu i mladi luk. Na maslinovom ulju ispirjajte tanko narezanu papriku (5-6 minuta), dodajte tamari i umiješajte u krupicu.

Nauljite posudu za pečenje pa istresite krupicu i poravnajte.

Rajčicu narežite na kolutove od pola centimetra i poslažite po palenti. Pospite origanom i pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 220°C.

Pospite sitno sjeckanim peršinom.