Čokoladnikremastištapićis preljevomodčokolade

Ovi dvostruko čokoladni sladoledi na štapiću imaju tamnu tajanstvenu dušu i zgodnu bijelu jaknicu. Ako isprobate ove kremaste šarmere, sigurni smo da ćete se zaljubiti i u cijelu kuharicu Veganski sladoled!

Čokoladni kremasti štapić

  • 2 zrele banane
  • 3 žlice maslaca od badema ili nekog drugog maslaca od orašastih plodova ili sjemenki po vašem izboru
  • 3 žlice sirovog ili nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mlijeka

Sve sastojke osim preljeva od bijele čokolade stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko. Ulijte mješavinu u kalupe za sladoled, umetnite štapiće i zamrznite na 4 do 6 sati,
dok se ne stisnu. Pripremite papir za pečenje i stavite sa strane. Kad se sladoledi stvrdnu,
izvadite ih iz kalupa (lakše će izaći ako kalup na trenutak umočite u vruću vodu) i umočite ih u preljev od bijele čokolade. Premjestite ih na papir za pečenje i vratite u zamrzivač na trenutak kako bi se bijela čokolada stisnula. Poslužite i uživajte.

Preljev od bijele čokolade

  • 1 šalica (240 ml) sirovog kakao maslaca,otopljenog
  • 1 šalica (240 ml) sirovih makadamija oraščića
  • 1/4 šalice (60 ml) rižinog slada ili meda malo kokosovog ili nezaslađenog bademovog mlijeka ili vode, po želji

Stavite kakao maslac, makadamija oraščiće i rižin slad u blender velike snage i miksajte dok ne postane glatko. Dodajte malo kokosovog mlijeka u mješavinu ako je pregusta.

-10% za kupnju kuharice VEGANSKI SLADOLED, Virpi Mikkonen i Tuulie Talvio